KRÁLIČÍ PAŠTIKA Budete potřebovat (pro 4 osoby): 200 g králičího masa 100 g kuřecího masa 1 lžíci olivového oleje 1 vejce 1 lžíci smetany špetku zázvoru 1 lžičku koňaku 100 g slaniny 2 kusy králičího hřbetu koření brusinkový kompot kůru z jednoho pomeranče směs zelených salátů dresink podle chuti sůl, pepř Postup: Maso umelte a spolu s ostatními přísadami vymíchejte hladkou směs. Naplňte ji do formy vyložené slaninou. Králičí hřbety zprudka opečte a vmáčkněte je do masové směsi. Do pekáče nalijte vodu a do ní vložte formy tak, aby voda dosahovala asi do poloviny. Pečte v troubě při 110 °C asi 30 minut, pak vyndejte a nechte zchladnout. Dejte přes noc do lednice vychladit. Pomerančovou kůru nakrájejte nadrobno a krátce blanšírujte, smíchejte s brusinkami a dejte do misky. Paštiku nakrájejte na plátky a úhledně vyrovnejte na talíře, vedle dejte mističku s omáčkou, můžete přidat směs salátů. KACHNÍ KLOBÁSY Budete potřebovat (pro 4 osoby): na klobásy: 300 g kachního masa 50 g kachních jater skopová střívka sůl, pepř na přílohu: 150 g čočky 200 g cibule česnek celer mrkev pórek 100 g kachních jater nakrájených na kostky 1 lžíci sekané ploché petržele kachní šťávu ochucenou balzamikovým octem smaženou cibulku Postup: Maso umelte, ochuťte a do směsi vmíchejte chlazená játra. Naplňte střívka, klobásy krátce povařte a dejte je vychladit. Čočku s očištěnou zeleninou nakrájenou nadrobno uvařte ,,al dente" a ochuťte. Kachní játra orestujte nasucho, přidejte čočku a podlijte vývarem z čočky. Klobásy opečte dozlatova. Na talíře rozdělte čočku, navrch dejte klobásy. Přelijte kachní šťávou, ochuťte balzamikovým octem a navrch dejte smaženou cibulku. KOŘENĚNÝ TELECÍ BRZLÍK Budete potřebovat (pro 4 osoby): 300 g telecího brzlíku 1 lžíci oleje 1 mrkev 2 stonky řapíkatého celeru 1 šalotku 150 g pórku 2 snítky tymiánu sůl, pepř na dokončení: 100 g hladké mouky 1 lžičku směsi koření 100 g hub 1 lžíci másla sekanou petrželku sekanou šalotku sůl, pepř Postup: Brzlík přes noc namočte do ledové vody. Zeleninu nakrájenou nadrobno orestujte DOBA 30 na oleji. Zalijte studenou PŘÍPRAVY: minut vodou, přidejte tymián a brzlík, osolte a opepřete. Tekutinu přiveďte k varu, odstavte, brzlík po vychladnutí nakrájejte na plátky. Houby orestujte na másle s ostatními přísadami a přidejte petrželku. Mouku smíchejte s kořením a v mouce obalte brzlík, který opečte na pánvi. Na talíře rozdělte houby, navrch položte horký brzlík a ozdobte směsí salátů.