Společnost toho zvládá opravdu dost. „Kromě doprovázení pěstounských rodin máme zájem o šíření pravdivého obrazu pěstounství mezi veřejností. Právě proto konáme pravidelná informační a diskuzní setkání pro veřejnost zaměřená na seznámení se základními informacemi pro zájemce,“ řekla Blesku ředitelka Jana Kocourková.

Latus funguje od roku 2012. „Postupem času jsme začali vidět smysl ve větších osvětových akcích. Na nich nás často doprovázejí stávající pěstouni,“ říká Kocourková. Právě na takových akcích zkušení pěstouni sdílí své skutečné příběhy.

„Máme totiž zájem přispívat k tomu, aby vzniklo co nejméně mýtů a přibývalo co nejvíce reálných příběhů, které zlepší obraz pěstounství mezi laickou veřejností,“ vysvětluje ředitelka s tím, že právě to by mělo motivovat více lidí o této formě pomoci uvažovat.

Doprovázení pěstounských rodin je služba, která je daná zákonem a pro pěstou ny povinná. Ve společnosti vás tedy s problematikou nejen seznámí, ale také se můžete třeba setkat se stávajícími pěstouny nebo i vyrazit na vzdělávací pobyt. „Podobně jako těhotenství trvá devět měsíců, tak i příprava na pěstounství trvá podobnou dobu,“ prozradila ředitelka.

Chcete pomoci konkrétní organizaci?

Pošlete dárcovskou SMS ve formátu DMS SRDCEPROVAS na telefonní číslo 87 777. Cena 1 SMS je 30 Kč. Více na www.darcovskasms.cz Můžete poslat i dar převodem z účtu na dárcovské konto 0002160016/5800 projektu Srdce pro vás (je vedené pod Nadačním fondem J&T). Peníze zaslané v konkrétním měsíci vždy poputují k vybrané organizaci, o které se píše.

Fotogalerie
5 fotografií