Zdeněk Souček se zamiloval do Drum&Bass na konci 90. let. „Jakmile jsem ho objevil, zamiloval jsem se a dodnes mě to nepustilo. V té době to byl úplně okrajový žánr, takže začátky byly těžké, ale zase nám to pomohlo vynést se takhle na špičku nejen v Česku,“ vyprávěl Souček, který do svých osmnácti let poslouchat směsku hardcoru, punku, reggae a disca.

„Jakmile jsem uslyšel Prodigy a první taneční hudbu, chytlo mě to a začal jsem navštěvovat house party, techno party a tomu podobné,“ řekl hudební nadšenec. Proč si zamiloval právě tento hudební žánr? „Dodává mi energii svou rychlostí. Ale samozřejmě má Drum&Bass mnoho podob, od klidných harmonických až po tvrdé odnože,“ vysvětloval.

Z klubu na letiště

První Let It Roll vznikl jako malá klubová party. „Tehdy jsem to pořádal úplně sám v roce 2002 v klubu Mlejn na Stodůlkách,“ vzpomínal na své první pořádání akce, která proběhla v tamějším kulturním domě. „Jelikož je to okrajový žánr, nebylo tehdy ani moc možností, kde to pořádat, dodal.

V průběhu let se festival rozrůstal a rozrůstal. Z akce o 500 návštěvnících dnes Let It Roll láká 30 tisíc lidí. „Navštěvují nás lidé z celého světa. Naposledy jsme napočítali 69 různých zemí. Lidé jezdí i z Austrálie a Nového Zélandu,“ prozradil Souček, že se Let It Roll stal největší žánrovou akcí u nás.

Novinky

Pořadatelé se snaží vymýšlet různá vylepšení akce. Například nyní pracují na ekologickém programu, kdy by do dvou let měly vymizet veškeré jednorázové obaly. „Snažíme se zmenšovat stopu, kterou po sobě necháváme. Recyklujeme, snažíme se snižovat spotřebu energií,“ sdělil. Další novinkou letošního roku bude proměna areálu. Let It Rollproběhne opět na letišti v Milovicích, ovšem teď se mění prostor. „Po loňské zkušenosti jsme to hodně změnili a zkompaktnili, tak doufáme, že se návštěvníci budou cítit, jako by přijeli na úplně nový festival,“ sdělil závěrem Zdeněk Souček. Více informací o festivalu objevíte tady.

Kdy: 1. - 4. srpna 2019
Kde: Česká republika - Letiště Milovice

Fotogalerie
6 fotografií