Opravy zábran v centru města se týkají několika úseků, které se táhnou od mobilních zábran v Říční ulici kolem Lichtenštejnského paláce ke Karlovu mostu a dále až k Mánesovu mostu. Vybraná firma bude mít za úkol odstranit především nedostatky technického stavu zábran.

Kromě výše zmíněných oprav Praha letos odsouhlasila rovněž protipovodňové úpravy na Kopaninském potoce v Přední Kopanině. Zpevněny mimo jiné budou břehy potoka a rekultivována zeleň podél toku. Pražští radní v dubnu rovněž souhlasili s vytvořením analýzy povodí Botiče a Rokytky, která popíše situaci v povodí obou říček a zároveň navrhne možná protipovodňová opatření.

Praha vybudovala protipovodňová opatření zejména podél Vltavy. Stavět je začala v 90. letech. Nejrozsáhlejší ochrana vznikla po povodni v roce 2002. Vystavěny byly mobilní zábrany a valy. Na menších tocích město dělalo takzvané suché poldry, které jsou schopny zadržet vodu. Rovněž nechalo původně narovnaná koryta opět zklikatit. Potoky a říčky tak jsou schopny déle zadržet vodu, než se rozlije do krajiny.