Ve srovnání s celou ČR je v počtu akutních respiračních infekcí Praha pod průměrem ČR, který je 1679 případů na 100.000 obyvatel. „Nejvyšší nemocnost je hlášena u dětí do pěti let věku, ale stoupá ve všech věkových kategoriích," uvedli pražští hygienici.

Statistici zaznamenávají i úmrtí související s závažným klinickým průběhem některého z respiračních virů. V předcházejícím týdnu zemřela 87letá žena, u které byla potvrzená infekce RS virem. Tato běžná kapénková infekce se obvykle vyskytuje častěji u dětí a seniorů, její vlna předchází chřipkové epidemii. Statistici v Praze od začátku prosince evidují také 22 úmrtí nakažených covidem-19.

Podle zveřejněného grafu počty nemocných rostou od začátku září. Výrazný vzestup nastal na začátku října a v současné době je nemocných kolem 1500 na 100.000 obyvatel. To je nejvíc od přelomu ledna a února roku 2020. Lékaři evidují společně všechny akutní respirační infekce, zároveň samostatně evidují počty případů, kdy lidé mají potíže podobné chřipce. Minulý týden jich bylo 16 na 100.000 obyvatel.

Ve stejné době rostly v Praze i počty pozitivně testovaných na covid-19. V týdnu od 4. prosince statistiky evidují 1377 nakažených, v týdnu následujícím 1872 a jen za pondělí mělo pozitivní test 543 Pražanů. Z deseti testovaných se v prosinci v průměru u více než čtyř potvrdí nákaza koronavirem.