Muže, který na Národní třídě v Praze hodil vejce, policie zadržela. „Je podezřelý z přestupku,“ řekl mluvčí. Muže, který upadl na Václavském náměstí a přestal dýchat, policisté oživovali a předali ho do péče zdravotníků.

Nejde o první hozené vejce

Přestupku proti občanskému soužití se podle soudního rozhodnutí dopustil také muž, který před osmi lety v Praze na Albertově rovněž při připomínce Dne boje za svobodu a demokracii a Mezinárodního dne studentstva hodil vejce na tehdejšího prezidenta Miloše Zemana.

Stovky studentů v ulicích

Problémy nevyvolal pochod za klimatickou spravedlnost, který z náměstí Jana Palacha prošel přes Národní třídu na Albertov. Dvě stovky studentů tak chtěly symbolicky odkázat na letošní oslavy 17. listopadu, kdy se spolu se Dnem boje za svobodu a demokracii připomíná také Mezinárodní den studentstva. Akce měla podle studentů podpořit debatu o alternativním společenském uspořádání, jehož cílem má být život v rámci ekologických limitů planety.

Video
Video se připravuje ...

Pekarová a Vystrčil na Národce: Nová totalita? Babišova manipulace a snaha získat vlastní prospěch. Blesk Zprávy - Jan Jedlička, Anna Marie Bukovanská

Fotogalerie
53 fotografií