„Seděli jsme velmi blízko sparťanského kotle, byly to ale jediné možné lístky. Čekali jsme problémy, a kdyby to nešlo, chtěli jsme někam poodejít. Vše bylo ale úplně v pohodě. Až do střetu Bořila s Krejčím, tím se to celé vyhrotilo,“ popisoval atmosféru posledních minut utkání Jan B., který se 24. září rozhodl po dlouhé době na derby přijít i s šestnáctiletým synem.

Jen několik málo okamžiků po rvačce kapitánů přiletěl z kotle hostí dělbuch a přistál přímo na betonovém hrazení před diváky. „Bylo to z ničeho nic, rána jak z děla. Viděl jsem bílo, pískalo mi v uších a málem jsem se tam složil. Zranilo mi to ruku, syn měl oko zalité krví,“ svěřil Blesku slávista s tím, že se naštěstí nejednalo o vážná zranění. Z místa lidé utíkali, vzduchem létala další pyrotechnika. Sektor byl do pár minut prázdný. „Kolem nás seděly i malé děti, ten, kdo to házel, to musel vidět. Nechápu, že tohle někdo udělá,“ kroutil hlavou Jan.

Video
Video se připravuje ...

„Šílenci jsou v každém klubu. Na fotbal nezanevřu,“ říká fanoušek Jan B. archiv

Schytá 8 let v base?

Útočníka už má v hledáčku policie. Byl zachycen na kamerových záběrech. Pražští kriminalisté po něm usilovně pátrají. „Zahájeny byly úkony trestního řízení pro podezření z výtržnictví a obecného ohrožení, za které muži hrozí až osmileté vězení. Žádáme tímto veřejnost, pokud ho poznáte nebo jste přímým svědkem události, ohlaste věc na lince 158,“ sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Muže, jenž se měl tento čin na svědomí, policisté již ztotožnili. Ohledně toho, že se zachoval, jak se zachoval, nemínil nic moc řici. „Po zveřejnění pátrání v médiích jsme získali více než desítku poznatků k totožnosti hledaného. V průběhu pátečního dne kriminalisté muže vyslechli, ten však ve věci v současné chvíli odmítl vypovídat. I nadále prosíme svědky této události a další poškozené, aby se nám co nejdříve přihlásili prostřednictvím linky 158,” žádá policejní mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

„Šílenci jsou v každém klubu. Na fotbal nezanevřu,“ říká fanoušek Jan B. archiv

Video
Video se připravuje ...

Poznáte ho? Ozvěte se policii Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií