Divadlo má kapacitu 50 lidí a bezbariérový přístup. „Máme velkou radost, že můžeme v RoSe otevřít další místo, které poslouží všem generacím, a to bez bariér. Divadlo bude také prostorem pro náš festival seniorských divadelních spolků. Přijít může každý buď jako divák, nebo také se svým kulturním projektem,“ uvedla zakladatelka RoSy Anna Ježková.

Divadlo SEN otevřeli herec Martin Hofmann a místní člen divadelního spolku Karel Majer. „Seniorské divadlo SEN je dobře realizovaná skvělá myšlenka. Nevím o tom, že by někde něco takového bylo. Vše, co jde proti stereotypu, nudě, co může potěšit, rozesmát, kde lze být kreativní a součástí týmu, to vše je bez pochyb jednoznačně pozitivní,“ řekl Hofmann, divadelní, filmový a televizní herec.

Divadlo SEN

Centrum RoSa má vlastní divadelní soubor. Desítku jeho členů vede herečka Dana Poláková. Divadlo SEN ale nebude sloužit jen místním hercům. V plánu je mnoho akcí, které budou otevřené také veřejnosti. Každý bez rozdílu věku tak může přijít na různá představení, koncerty, kabarety, přednášky či se účastnit mezigeneračních setkávání. Program najdou zájemci na webových stránkách Rezidence a Centra RoSa.

Fotogalerie
6 fotografií