Muž si dívku vyhlédl na tramvajové zastávce Újezd v Praze 1 začátkem dubna. Dívka nastoupila do tramvaje číslo 22 kolem páté hodiny odpolední. Muž nastoupil do stejné tramvaje a svou oběť sledoval.

Obtěžování

Cestou na Národní třídu se ji začal dotýkat na hrudi. Dívka se pokoušela muži uhýbat, ale kvůli přeplněné tramvaji nebylo možné dotěrným dotekům zabránit. Muž využil situace, na dívku se nalepil a začal jí sahat na hýždě. Dívka se nemohla bránit, ale hned na další zastávce se jí podařilo utéci z tramvaje pryč. Chlípník pokračoval dál v jízdě. 

„Kriminalisté zajistili kamerové záznamy z místa a v souvislosti s vyšetřováním celého případu by potřebovali vyslechnout muže, který se v době skutku pohyboval v jeho těsné blízkosti,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina v polovině dubna. Zveřejnil také záznamy, na nichž byl muž zachycen. To přineslo své ovoce.

„Děkujeme široké veřejnosti za pomoc s pátráním. Na základě zveřejněného pátrání kriminalisté získali několik poznatků a jeden z nich je zavedl až k muži na záznamu. Čtyřiapadesátiletý cizinec je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví a v případě prokázání viny a odsouzení, může strávit až dva roky za mřížemi,“ uvedl Hrdina 11. května.