Svah se v ulici Na Královce sesunul v úterý krátce po půlnoci. „Ve svahu se nacházela demoliční neobydlená budova o rozměrech 10 krát 8 metrů s dvěma podlažími,“ popsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místo dorazila kromě hasičů také kynoložka Městské policie Praha, aby zjistila, zda trosky někoho nezasypaly. „Se psem několikrát prohledala budovu s negativním značením,“ uvedl mluvčí.

Spolu se svahem se částečně utrhla také krajnice s chodníkem v ulici Na Královce. „V důsledku utržení krajnice došlo k pádu jednoho dodávkového automobilu a další dva osobní automobily částečně visely ze svahu. Osobní auta jsme vyprostili, dodávku musí v dopoledních hodinách vyprostit velký vyprošťovací automobil,“ řekl Kavka v úterý brzy ráno. Kolem půl osmé na místo dorazilo vyprošťovací auto, které dodávku vytáhlo. 

Nedlouho poté přišel na místo také její majitel. Když spatřil, co se s jeho autem stalo, byl v šoku. „Neměl jsem tušení, že se něco stalo. Přišel jsem jako každé ráno k autu, abych odjel do práce,“ řekl Blesku cizinec. Na místo byli povoláni také pracovníci vodovodů a kanalizací a Technické správy komunikací.

Video
Video se připravuje ...

Ve Vršovicích se zřítil svah s dvoupatrovým domem (14. února 2023) Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
33 fotografií