Společnost Prague City Tourism, která byla založena 1. ledna 1958 jako Pražská informační služba, připravila pro návštěvníky zvýhodněné vstupné za 65 korun na Staroměstskou radnici, Petřínskou rozhlednu, Zrcadlové bludiště na Petříně, Prašnou bránu, Malostranské mostecké věže, Staroměstskou mosteckou věž, Svatomikulášskou městskou zvonici a Novomlýnskou vodárenskou věž. Od dubna plánuje vycházky v dobovém oblečení po vybraných pražských lokalitách a výstavu o své historii a současnosti. Společnost pro ni využije vyprávění pamětníků, kteří pro Prahu od poloviny 60. let pracovali a prováděli. Výstava tak návštěvníkům přiblíží každodenní život informační služby.

Pražané se mohou těšit také na historické jízdy tramvají č. 42, první jízda bude 27. května u příležitosti výročí atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Celoroční výroční akce mohou zájemci průběžně sledovat na webových stránkách.

Prague City Tourism, dříve Pražská informační služba, vznikla v roce 1958 a poskytovala komplexní informační servis Pražanům. Později se k agendě společnosti přidala například tvorba kulturních přehledů nebo průvodcovské služby, v roce 2018 se tak změnila na Prague City Tourism. Od ledna 2021 organizace od města získala do své správy pražské věže.

Loni organizace spustila kampaň s názvem Enjoy Respect Prague, která má turisty informovat o pravidlech a kultuře chování v historickém centru. „Kampaň bude pokračovat i nadále. Upozorňujeme v ní například na dodržování nočního klidu nebo vyhrazený parking sdílených koloběžek,“ sdělila místopředsedkyně představenstva Prague City Tourism Jana Adamcová.

Fotogalerie
20 fotografií