Poslední rekonstrukce se bude týkat panelového domu, v jehož přízemí se nachází obchodní centrum Bezovka s prodejnou Albert. Práce budou podle dřívějšího vyjádření končícího starosty Prahy 3 Jiřího Ptáčka (TOP 09) kromě zateplení fasády a střechy, výměny oken a lodžií nebo opravy vstupů do domu spočívat také ve vytvoření nového obchodního parteru s kavárnou a pasáží, která se bude v noci uzamykat.

Privatizace

Dům v Kubelíkově ulici bude posledním „panelákem“, který městská část zrekonstruuje a následně byty zprivatizuje. V srpnu městská část dokončila rekonstrukci domů v Blahoslavově ulici, v červnu začala oprava dalšího domu u Olšanského náměstí. Předloni zastupitelé městské části schválili prodej bytů v panelových domech v Roháčově a Ondříčkově ulici. Jejich nájemníci kritizovali to, že cena se proti předchozím privatizacím zvýšila na základě nových cenových posudků. Podle vedení radnice byla i tak s ohledem na tržní prostředí v metropoli velmi výhodná.

Praha se v posledních letech potýká s bytovou krizí danou vysokými cenami bydlení. Bytů v majetku magistrátu a městských částí je dohromady asi 30.000 z původního počtu 194.000, které po roce 1991 přešly do vlastnictví města. Následovaly privatizace, které městský fond zredukovaly o více než 80 procent. Končící vedení města deklarovalo, že byty již prodávat nechce a naopak chce městský fond navyšovat. Městské části si nicméně o svých bytech rozhodují samostatně.

Fotogalerie
6 fotografií