V celém Česku nezaměstnanost v září vzrostla na 3,5 procenta ze srpnových 3,4 procenta. V evidenci úřadů práce bylo téměř 256.400 lidí. Podle úřadu práce se nezaměstnanost vyvíjí podle klasické křivky, v příštích měsících může stagnovat nebo mírně růst.

Nižší nezaměstnanost než Praha vykazovalo šest krajů. Nejlépe na tom byl Pardubický s mírou nezaměstnanosti 2,5 procenta. Naopak nejvyšší nezaměstnanost vykázal Ústecký kraj, kde bylo bez práce 5,3 procenta lidí.

Nezaměstnanost v Praze v září 2022
Autor: ČTK

V metropoli na konci září úřad registroval 27.809 lidí hledajících zaměstnaní. Bylo to o 483 zájemců víc než na konci srpna. Počet nabízených pozic v hlavním městě naopak klesl. Na konci září jich bylo 74.541, meziměsíčně o 1569 méně. Na jednu volnou pozici tak v hlavním městě připadá v průměru 0,4 uchazeče. Nižší poměr má v celém Česku pět okresů. Na Mladoboleslavsku a v okrese Praha-východ připadá jeden uchazeč na pět volných míst. Naopak na Karvinsku se o jedno místo uchází deset lidí. Celorepublikový průměr činí 0,8 uchazeče.

Fotogalerie
4 fotografie