„Díky tomu, že lokalita je v majetku hlavního města, bude mít především rezidenční charakter a pro její nové obyvatele vybudujeme veškerou potřebnou infrastrukturu. Po změně územního plánu bude možné na Nových Dvorech postavit až 2000 městských bytů. Výstavba celé čtvrti se uskuteční v etapách a zabere deset let,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlaváček (za TOP 09, letos kandiduje za STAN).

Na ploše o rozloze 49 hektarů vznikne čtvrť s 2400 byty pro až 5500 lidí. Podlahová plocha bude 350 000 metrů čtverečních a postavena bude rovněž základní škola, dvě mateřské školy, kulturní centrum, poliklinika, zařízení pro seniory, nízkoprahové centrum, pošta, vzniknou obchody a služby a prostor pro sport a rekreační plochy. Výstavba by měla trvat asi sedm let a skončit v roce 2034.

Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil letos v druhé polovině dubna stavbu úseku metra z Pankráce na Olbrachtovu ulici, na který naváže úsek právě na Nové Dvory, kde bude nová stanice. Na Nové Dvory mají v budoucnu jezdit rovněž tramvaje. DPP nyní prodlužuje trať z Modřan na Libuš, na kterou by měla v budoucnu navázat trať až na Nové Dvory.