Služebna strážníků ve Zbraslavi je v areálu bývalých jeslí, který tvoří pět vzájemně propojených jednopodlažních pavilonů. Služebna je uprostřed mezi pavilony soukromé mateřské školy a kulturně-komunitním centrem, které se rekonstruovalo na přelomu let 2017 a 2018. Nyní se zateplení fasád a nové střechy dočká i policejní služebna. Měnit se budou rovněž okna, dveře a způsob vytápění. Cílem je podle městské části snížení energetické náročnosti budovy.

Služebna policistů v ulici Žabovřeská se bude opravovat podle projektové dokumentace od firmy Projekce CZ. Projektanti v září roku 2021 cenu stavebních prací odhadovali na 3,8 milionu korun. Stavební povolení má radnice k dispozici od února. Veřejnou zakázku na stavebníka vypsala zbraslavská radnice v dubnu. Tendr vyhrála firma Roddom s nabídkou asi 5,8 milionu korun bez DPH, tj. zhruba 7,02 milionu Kč s DPH.

Pražský magistrát letos udělil dotaci také Praze 2 na opravu policejní služebny na Karlově náměstí, Praze 9 na rekonstrukci služebny v ulici U Mateřské školy a Praze 4 na opravu policejní služebny v Bojanovické ulici. Peníze na opravy služeben dává město průběžně. Město zatím letos rozdalo na opravy služeben celkem 41,54 milionu korun, loni v červnu poskytlo sedmi městským částem dohromady 28,67 milionu korun.

Zbraslavský rozpočet

Městská část Praha-Zbraslav letos podle tamním zastupitelstvem schváleného rozpočtu hospodaří s příjmy a výdaji ve výši asi 146,48 milionu Kč. Pro rok 2021 zastupitelé schválili rozpočet s příjmy a výdaji ve výši zhruba 125,07 milionu Kč, což se během roku navýšilo na zhruba 275,9 milionu Kč. Největší investicí radnice v tomto roce je plánovaná rekonstrukce a dostavba mateřské školy Ottova. Na tu je vyčleněno 15 milionů Kč.

Městská část Praha - Zbraslav se rozkládá na jihu hlavního Prahy a obývá ji podle informací na webu městské části 9335 občanů. V zastupitelstvu je 17 členů. Nejvíce mandátů získala po komunálních volbách v roce 2018 strana 100pro Zbraslav, tři křesla patří uskupení ZBRASLAV!, dvě nezávislým kandidátům a po jednom křesle obsadily strany a uskupení Společně pro Zbraslav a Občanská demokratická strana (ODS). Radnici nyní vede starostka Zuzana Vejvodová (100pro Zbraslav).