O nehodě informovala skrze twitter mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová. „V ulici K Horkám došlo k dopravní nehodě autobusu a osobního automobilu,“ sdělila s tím, že na místo kolize okamžitě vyrazily tři rychlé záchranky, inspektor zdravotní služby a speciální vůz Fénix.

Ten je určen pro převoz vyššího počtu raněných. „Na místě se nachází cca 15 zraněných osob, všichni při vědomí, jedná se vesměs o lehká zranění,“ dodala Poštová. „Celkem prošlo našima rukama 15 lehce zraněných osob. Jednalo se o 12 dětí ve věku 10-12 let a tři dospělé osoby včetně řidiče osobního automobilu. Naštěstí se jednalo jen o lehká zranění, nejčastěji úrazy hlavy a pohmožděniny,” specifikovala mluvčí.

„Na místo vyjeli hasiči z Chodova a také ze Strašnic kvůli hlášenému většímu úniku oleje, který se nepotvrdil. Na místě jsme provedli protipožární opatření,” vylíčila mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Kateřina Suchánská.

Pro zbytek dětí, které vyrazily na výlet z nedaleké ZŠ K Milíčovu, přijel podle reportéra Blesku evakuační autobus. Do té doby poskytlo dětem zázemí nedaleké Bowling centrum. Dle svědků mělo k nehodě dojítproto, že řidič osobního vozu vjel do protisměru, a protijedoucí autobus se mu neměl kudy vyhnout. Okolnostmi nehody se zabývají policisté.

Fotogalerie
46 fotografií