„Michal Redl komunikuje zcela běžně prostřednictvím mobilního telefonu s kryptografickou ochranou s místopředsedou hnutí STAN Petrem Gazdíkem,“ cituje server policejní usnesení, podle nějž spolu dvojice 22. dubna 2021 řešila mediální obraz STAN a 13. listopadu se sešla v Suché Lozi, kde Gazdík pracuje jako místostarosta.

Dle usnesení byl Gazdík s Redlem už v roce 2016 na dovolené v Alpách i s rodinami a také rodinou podnikatele Pavla Kose, jenž je také jedním z obviněných, údajně tam s nimi byl i europoslanec Stanislav Polčák. „Prostřednictvím sledování Redlova e-mailu byly zajištěny dokumenty týkající se společné dovolené,“ cituje server usnesení.

Gazdík však nařčení odmítá. „Nebyl jsem na dovolené s Michalem Redlem. Na horách na pozvání Stanislava Polčáka jsem byl s rodinou. Redla jsem v té době znal jen od vidění,“ řekl. Pozdější kontakty s Redlem nepopřel, uvedl ale, že podnikatel do rozhodování STAN nezasahoval.

13 obviněných

Mezi obviněnými je podle informací médií vedle Hlubučka právě podnikatel Michal Redl. Oba jsou podezřelí z korupce a účasti na organizované skupině a právě Redl čelí i podezření z nedovoleného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Mezi obviněné patří podle čtvrtečních informací serveru Seznam Zprávy i vedoucí jednotky informačních technologií dopravního podniku Luděk Šteffel, šéf právního odboru Dalibor Kučera, vedoucí odboru technické správy objektů Martin Vejsada, různí podnikatelé, osobní řidič Redla či obchodní zástupce radiokomunikační firmy.

Seznam Zprávy ve čtvrtek také napsaly, že policie chce kromě 11 již stíhaných lidí obvinit i ekonomického náměstka dopravního podniku Mateje Augustína a podnikatele Pavla Dovhomilija. Deník Právo dnes informoval o tom, že policie nakonec obvinila 13 lidí.

Podle Seznam Zpráv byl hlavou skupiny Redl, který v minulosti spolupracoval s uprchlým zločincem Radovanem Krejčířem. Skupina podle policie „systematicky obsadila klíčové pozice v dopravním podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat různá výběrová řízení s cílem získat od ‚vítězných‘ firem úplatky“, uvedl server.

Video
Video se připravuje ...

Policie vede zadrženého Petra Hlubučka (15. června 2022). Aktu.cz

Fotogalerie
77 fotografií