Velblouda v Praze můžete vidět v zoo, ale například i při Tříkrálovém průvodu, kde na něm tradičně jede jeden ze Tří králů. Ve čtvrtek velblouda Pražané mohli potkat, jak si pražskými ulicemi vykračuje se svou průvodkyní. Zvíře šlo spořádaně na vodítku a minimálně z fotek je vidět, že ho ruch velkoměsta nechával chladným.

Pokud jste si položili otázku, zda je to vůbec možné, venčit v Praze velblouda, tak lze. „Není to protiprávní,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. 

Záhy vyšlo najevo, že velblouda Prahou jeho majitelé neprováděli jen tak - chtěli upozornit na Mezinárodní den proti rozšiřování pouští a sucha, který Organizace spojených národů stanovila na 17. června. „Dnes jste mohli potkat velblouda v Praze a zároveň i v Ostravě. Procházka městy měla upozornit na rozšiřující se pouště a na mizející pitnou vodu, bez které nelze žít. Pokud nastane sucho i zde, stanou se velbloudi nepostradatelným zvířetem,“ vysvětlili ve čtvrtek na facebooku zástupci Velbloudi.cz, kteří velblouda Šajtana po Praze prováděli.

Fotogalerie
8 fotografií