Přítomní diváci budou moci průběh partií sledovat na obří LCD stěně přímo v hracím sále. Na internetu bude průběh partií denně přenášen živě na webových stránkách České televize.

V turnaji Masters se představí Ind Vidit Gujrathi, Američan Sam Shankland, Quang Liem Le z Vietnamu, Ind Pentala Harikrišna, Španěl Francisco Vallejo Pons, Parham Maghsoodloo z Íránu, Španěl David Antón Guijarro, Salem Saleh ze Spojených arabských emirátů a Češi David Navara a Thai Dai Van Nguyen.

Po roční pauze se opět na scénu vrací turnaj Challengers, jehož vítěz obdrží i právo účasti v Masters pro následující rok. Do bojů se mj. zapojí úřadující nizozemský mistr Max Warmerdam a americký juniorský šampion Hans Niemann.

Turnaj Futures mj. budou hrát Polák Pawel Sowinski, Rakušan Peter Balint a několik domácích nadějí v čele s jedenáctiletým talentem Jiřím Bouškou a Timofeyem Bokhnakem. Ambassadorem bude uznávaný trenér šachových hvězd, nizozemský velmistr bosenského původu Ivan Sokolov.

Na diváky čeká také bohatý doprovodný program, který odstartuje 11. června Dětským dnem a série přednášek, 12. června je na programu filmový festival v pražském kině Aero, simultánka Ivana Sokolova a Vlastimil Hort představí svou novou knihu Mé šachové historky. 13. června má v hotelu Don Giovanni Sokolov tréninkovou lekci a autogramiádu. 15. června je přednáška Šachy do škol.

Další aktuální informace najdete na: praguechessfestival.com.