Exposlanec Dominik Feri si sáhl na život v sobotu odpoledne. „Mohu potvrdit, že jsme po 17. hodině asistovali rychlé záchranné službě v bytě v Kubelíkově ulici, kde se podle prvotních informací muž pokusil o sebevraždu. Byl převezen k ošetření do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Stabilizovaný

Podle zdroje Blesku z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kam Feriho odvezli, měl mít břicho doslova rozpárané a musel na urychlený operační zákrok. Prognóza je ale prý dobrá. „Přijali jsme 25letého muže se středně těžkými zraněními. Blíže nemůžeme komentovat jeho zdravotní stav,“ reagovala stručně mluvčí špitálu Tereza Romanová.

Obvinění ze znásilnění

Policie Feriho v březnu obvinila ze znásilnění, v případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. Je totiž stíhán i pro trestný čin spáchaný na dítěti. Celý případ začal loni v květnu, kdy servery Deník N a Alarm přinesly svědectví několika žen, které uvedly, že je Feri zneužil, měl s nimi sex bez jejich souhlasu a veřejně je dehonestoval. Tehdejší poslanec obvinění odmítl, avšak přiznal, že se v některých situacích nejspíš nechoval zcela vhodně. Feri následně složil svůj poslanecký mandát a vystoupil i z TOP 09 poté, co ho k tomu strana vyzvala. „Informace o Dominiku Ferim, které se objevily v médiích, pokládáme za velmi závažné. Obvinění a jednání, které je mu připisováno, považujeme za neakceptovatelné nejenom pro veřejné činitele, ale také pro kohokoliv jiného,“ uvedla tehdy TOP 09.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Feriho kauza pomohla univerzitám. Studenti více hlásí sexuální obtěžování Jiří Marek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
48 fotografií