Na sbírku s názvem Pomáháme jim přežít, jejíž podúčet je určen na podporu ukrajinských zoo, mohou zájemci přispívat libovolnými částkami. Sbírka má číslo účtu 43-6804660247/0100 a do zprávy pro příjemce je třeba uvést "Ukrajina". Sbírku podle ředitele zoo v pražské Troji podporují všechny členské organizace UCSZOO.

Za finanční dary zoo pořizuje krmivo a veterinární potřeby, jejichž zásilky z Česka posílá ukrajinským chovatelům zvířat. Zatím podle Bobka putovaly na Ukrajinu přes Varšavu tři transporty s materiální pomocí.

Zájemci mohou přispět na podporu chovatelských zařízení na Ukrajině mimo jiné rovněž nákupem takzvané charitativní vstupenky a na podporu zoo na Ukrajině putuje i výtěžek z benefičních prohlídek vybraných expozic pražské zoo.

Ženy a děti, které do Česka přišly z válkou zasažené Ukrajiny, mohou od pondělí 28. února využít vstupného do zoo za symbolickou jednu korunu. Zatím možnosti využilo podle ředitele trojské zoo asi 20.000 ukrajinských žen a dětí. Pro zvýhodněné vstupné je potřeba se prokázat ukrajinským pasem nebo občanským průkazem.

Zoologická zahrada v pražské Troji je příspěvkovou organizací hlavního města. Loni ji navštívilo 962.987 návštěvníků, zhruba o 110.000 víc než v roce 2020. Zahrada je členem Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA).3