„Historicky zde stával rodinný dům, který sloužil jako služebna městské policie, ale podmínky pro strážníky byly nevyhovující. Rozhodli jsme se pro zbourání a postavení nové služebny. Chtěli jsme budovu, která splní nejvyšší nároky na činnost strážníků městské policie a současně budova zapadne do rázu místa, kde se nachází,“ sdělil Koubek.

„Starosta MČ Praha-Libuš Jiří Koubek spolu s náměstkem primátora Petrem Hlubučkem, ředitelem MP Eduardem Šusterem a pod bedlivým dohledem ředitele OŘ MP Praha 12 Gejzy Ulehly slavnostně přestřihli pásku při otevření naší nové služebny v ulici Zahrádecká 1089/14. Od ledna příštího roku zde budou sloužit 4 strážníci okrskáři pro Libuš a 7 pro Modřany,“ uvedla městská policie na sociální síti.

Hlavní budova má sedlovou střechou odpovídající charakteru okolí a vedlejší nižší přístavba má zase ekologickou zelenou střechu. Služebna kromě operačního střediska zahrnuje v podkroví zázemí pro odpočinek a občerstvení včetně kuchyně a nechybí ani školící místnost. „Objekt je vybaven vzduchotechnikou, klimatizací a z důvodu úspory energií některé podkrovní místnosti jako toalety mají světlovody,“ dodal starosta.

Službna na Vyšehradě

Nové služebny se dočkali i strážníci z Prahy 2, a to na Vyšehradě, v ulici V Pevnosti. Slavností otevření zajájili ředitel městské policie Eduard Šuster s ředitelem Národní kulturní památky Vyšehrad Petrem Kučerou a ředitelem obvodního ředitelství Městské policie Praha 2 Václavem Vozdeckým.

Městská policie zaměstnává zhruba 2100 lidí. Její rozpočet se pohybuje kolem dvou miliard korun ročně. Městská policie se dlouhodobě potýká s nedostatkem strážníků. V uplynulých letech proto změnila náborovou politiku a zavedla řadu benefitů. Pro zájemce o práci u městské policie má její vedení například příspěvek na dopravu, bydlení nebo stravu a zvýšilo rizikový příplatek.

Fotogalerie
13 fotografií