Danielka se narodila v Benešově jako zdravé miminko. Časem si ale rodiče všimli, že s holčičkou není něco v pořádku. Pediatr bohužel jejich obavy potvrdil. Všiml si, že Danielka má velmi slabé ručičky, a poslal ji na vyšetření do pražského Motola. Od té chvíle nastalo kolečko nejrůznějších vyšetření, po kterém přišla zdrcující zpráva. Danielka trpí velmi vzácným onemocněním CMD. V České republice je pacientů s takovým onemocněním jen asi pět, nemoc je vzácná a bohužel neléčitelná.

Naděje

Místo hraní a prostých dětských radovánek má tak Danielka jiné starosti. Péče o nemocnou dívenku zaměstnává nejvíce maminku, která pro Danielku obětuje všechno. Holčička potřebuje péči ve dne i v noci, když se sama nepřetočí, musí ji pomoct maminka. Rodina se ale nevzdává a dál bojuje. Protože nemoc oslabuje svaly, musí dívenka cvičit, a to několikrát denně. To je náročné jak pro ni, tak i pro její rodinu. Danielce mohou pomoci neurorehabilitace, které ale pojišťovna nehradí. Danielka už dvě takové rehabilitace mohla zkusit a výsledky jsou podle rodiny neuvěřitelné: Cvičení totiž posílilo její záda natolik, že dokáže vzpřímeně sedět, a dokonce se i přetočí na bříško.

Na platformě Donio nyní probíhá sbírka, která může rodině finančně velmi ulevit. „Peníze budou využity na úhradu rehabilitačních pobytů,“ uvádí se na webu Donio.cz.

Fotogalerie
4 fotografie