„Zasahujeme u požáru bytu v Podolí. Na místě byla nalezena osoba, které je poskytována první pomoc,“ uvedla krátce před osmou večer mluvčí pražských hasičů Lucie Jelínková s tím, že k bytu vyjížděli kolem 19:20. Zásah hasičům komplikovalo velké množství odpadu, který se v místě nacházel. „Vynášíme ho z bytu, abychom se dostali k ohnisku. Byla nalezena druhá osoba, která byla předána pražským záchranářům,“ dodala o několik minut později Jelínková.

První nalezená osoba - asi 65letá žena - nepřežila. „Od kolegů hasičů jsme převzali oživování ženy, bohužel se ani po půl hodině nepodařilo funkci srdce obnovit, žena zemřela,“ řekla Blesku krátce po osmé mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že druhého člověka, který se v bytě nacházel, asi 70letého muže, záchranáři stále resuscitují. O několik minut později uvedla, že bohužel ani on nepřežil. „Oba zemřelí byli ve věku okolo 70 let. Příčina zástavy oběhu bylo nadýchání zplodin hoření,“ dodala mluvčí. 

Zemřel i pejsek

Ve tři čtvrtě na devět Jelínková uvedla, že se požár podařilo uhasit. „Probíhá likvidace odpadu v bytě. Na místě byl nalezen i pes, který byl předán PetMedic, bohužel ani ten požár nepřežil,“ dodala.

Jednalo se o menšího křížence. Do kontaktu s ohněm nepřišel, nadýchal se zplodin a udusil se - nastala u něj zástava srdce a mozková smrt. Pejska jsme vzali s sebou, bude u nás 14 dní uložen v chladicím centru pro případ, že by se o něj přihlásil někdo z příbuzných,“ řekla Blesku ředitelka PetMedic Ivana Bidlová Janků, která mrtvé zvíře od hasičů přebírala.

Fotogalerie
9 fotografií