Dvě hlídky vyjížděli ke stanici metra Háje v Praze 11 v pondělí dopoledne. Strážníci dorazili v momentě, kdy se mu náhodný kolemjdoucí snažil zachránit život pomocí nepřímé srdeční masáže. 

„U stanice metra Háje zkolaboval 4. října ve stánku s občerstvením 54letý muž. Strážníci z OŘ Praha 11 Matěj Krejčí a str. Kateřina Kopecká dorazili na místo za čtyři minuty,“ uvádí městská policie na sociální síti.

Po oznámení strážníci okamžitě vyjeli na místo. U muže, který ležel na zemi bez známek života, byli za rekordní čtyři minuty. Zachránce vystřídali a nasadili defibrilátor. „K oživení strážníci použili automatický externí defibrilátor ze služebního vozu, po druhém výboji začal muž lapat po dechu,„ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. V tu chvíli na místo dorazili záchranáři, kteří muže stabilizovali. Čtyřiapadesátiletý cizinec byl převezen do nemocnice. 

Medaile

Dobrý skutek byl po zásluze odměněn a za záchranu života byli strážníci náležitě oceneni. Od ředitele Městské policie Praha Eduarda Šustera si dvojice hrdě převzala medaili Za záchranu života 1. stupně.

Fotogalerie
6 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Policisté ve splupráci s hasiči a záchranářili zachránili muže, který zkolaboval Policie ČR