Obří požár vypukl krátce před polednem v Průmyslové ulici, oznámení hasiči přijali kolem 12:00. Kvůli velkému počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.

Starosta Josef Pátek (ODS) s odvoláním na prvotní informace uvedl, že hoří oděvy a chemikálie. Podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové požár zachvátil halu na výrobu ochranných prostředků. Mluvčí hasičů Vladimíra Kereková uvedla, že jde o část haly s garážemi a vozidly, hasiči později upřesnili, že dle jejich šetření šlo o laboratoř a výrobnu nanotechnologií. 

Škoda byla vyčíslena na 55 milionů korun, příčinu požáru zjišťuje hasičský vyšetřovatel spolu s experty z Technického ústavu požární ochrany v Praze.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu zhruba po hodině hašení. Řídící důstojník hasičů Zdeněk Bidzilia na místě uvedl, že shořela výrobní linka v hale. Vozidlo, které stálo v garáži, se podařilo uchránit.

Na místo zamířila chemická laboratoř, která měřila, zda neunikají škodliviny do ovzduší. Místní obyvatelé neměli asi hodinu větrat. Pátek řekl, že městská měřicí stanice kvality ovzduší zaznamenala zvýšené množství škodlivin v ovzduší, to se však brzy srovnalo. Měřicí stanice se nachází asi 300 metrů vzdušnou čarou od místa požáru.

Podle mluvčí záchranné služby Petry Homolové při požáru nebyl nikdo zraněn. „Je to bez zranění, nikoho jsme neošetřovali,“ uvedla. Schneeweissová dodala, že v budově bylo několik lidí, kteří se nadýchali kouře. Pomoc zdravotníků ale zřejmě nepotřebovali. 

Fotogalerie
13 fotografií