K tragické nehodě došlo ve čtvrtek v dopoledních hodinách. „Ve stanici metra Českomoravská došlo k pádu osoby pod soupravu metra. I když na místo během pár minut dorazili záchranáři i posádka s lékařem, osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, bohužel jsme už nedokázali pomoci,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová.

Policejní mluvčí Richard Hrdina řekl, že se jednalo o muže, podle předběžného šetření muž spáchal sebevraždu, dodal. Událost se podle informací na webu dopravního podniku stala krátce před 10:00. Provoz metra na lince B byl zachován v úseku Florenc - Zličín, vlaky z Florence na Černý Most se pak znovu rozjely v 11:36. Dopravní podnik v době omezení prodloužil autobusové linky, které běžně končí na zastávce Černý Most, na Lehovec, odkud mohli cestující využít tramvaje. Dál také jezdily autobusy končící na zastávce Českomoravská, a to na Palmovku.

„Na místo jsme po konzultaci s kolegy od Hasičského záchranného sboru Dopravního podniku hl. m. Prahy a naším psychologem vyslali členy týmu posttraumatické péče pro poskytnutí psychosociální pomoci,“ sdělila mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

Video
Video se připravuje ...

Ve stanici Českomoravská spadla osoba pod soupravu metra. Střet s metrem bohužel nepřežila. (26. srpna 2021) Aktu.cz

Fotogalerie
8 fotografií