Závěrečná hodnocení si v pátek žáci přebrali například v základní škole Jana Amose Komenského, která sídlí v ulici U Dělnického cvičiště v Praze 6. Podle mluvčího šesté městské části Jiřího Hannicha je tato škola jedinou v městské části, co ukončila školní rok s předstihem. „Důvodem je vystěhování části interiéru kvůli chystaným stavebním úpravám v budově školy,“ uvedl. Městská část zřizuje podle radní Prahy 6 pro školství Marie Kubíkové (ODS) 15 základních škol, do kterých chodí zhruba 9000 žáků.

Kvůli rekonstrukcím skončila výuka dříve také v některých základních školách v Praze 8, uvedl její mluvčí Martin Šalek. Podle mluvčí Prahy 2 Andrey Zoulové v pátek ukončily školní rok také školy Londýnské a Štěpánské ulici.

Ředitelské volno na období od 28. do 30. června vypsali ředitelé základních škol Brána jazyků v Praze 1, K Dolům v Praze 12 a Chvaletická v Praze 14. Jejich žáci budou mít delší prázdniny v dané městské části jako jediní. Vedoucí dalších škol, které radnice zřizují, k vyhlášení volna nepřistoupili, uvedli mluvčí příslušných radnic.Prahy 1 zřizuje pět základních škol, Praha 12 devět a Praha 14 šest, jak je uvedeno na webech městských částí.

Zrušené výlety

Kolik škol v Česku přistoupí k dřívějšímu konci školního roku, není podle předsedy Asociace ředitelů základních škol Luboše Zajíce známé. „Žádný takový průzkum jsme si nedělali,“ sdělil. V důsledku toho, že se podstatnou část tohoto školního roku žáci učili distančně, tedy na dálku prostřednictvím počítačů, a ne všechnu učební látku stihli pedagogové během vyučovacích on-line hodin s žáky probrat, zrušila podle Zajíce řada základních škol výlety a podobné akce, obvyklé v v posledních dvou týdnech června. Lze tak očekávat, že se většina škol bude snažit školní rok využít na maximum, uvedl.

To potvrzují i mluvčí Prahy 9 Marie Kurková, mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš nebo mluvčí třetí městské části Zuzana Křížková. Výuka ve školách zřizovaných radnicemi v těchto městských částech bude pokračovat ještě v příštím týdnu. Pedagogové tam žákům vysvědčení rozdají na konci měsíce.

Učitelé ze ZŠ Nádražní v Hustopečích a jejich klip k distanční výuce:

Video
Video se připravuje ...

Učitelé ze ZŠ Nádražní v Hustopečích a jejich klip k distanční výuce ZŠ Nádražní, Hustopeče