Na dálnici D11 ve směru do centra zasahujeme u nehody 3 kamionů a 2 osobních automobilů. Z jednoho kamionu a jednoho vozu vyprošťujeme. Kabina jednoho kamionu a jeden automobil byl zasažen požárem, který je uhašen,” uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka v pondělí krátce po 16:30, kdy k nehodě došlo. Důsledkem nehody skončilo na střeše jedno z osobních vozidel.

Video
Video se připravuje ...

Na dálnici D11 na kraji Prahy došlo k dopravní nehodě tří kamionů. (24. květen 2021) Václav Burian

Pražští záchranáři na místo vyslali vrtulník, doktora, inspektora a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci. Do nemocnice převezli celkem čtyři osoby. „Jedná se o ženu (45) s těžkými zraněními, kterou museli hasiči vyprošťovat, a dívku (13) s lehkým poraněním, obě jely ve stejném osobním voze,” sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová pro Blesk.cz.

Dalšími zraněnými jsou dle jejích informací řidič jednoho z osobních vozů, který utrpěl pohmožděniny, a řidič kamionu, kterého záchranáři převezli do nemocnice při vědomí. „Následkem dopravní nehody bohužel na místě zemřel další z řidičů kamionu,” dodala Poštová. Dálnice byla ve směru na Prahu zavřená deset hodin. Po odstranění nehody se provoz obnovil jedním pruhem kolem 00:30 a zcela kolem 02:00.

Další nehoda

Jen o několik hodin později se na téže dálnici, na 14. km ve směru na Prahu, odehrála další tragédie. Před půlnocí se tam srazilo osobní a nákladní auto, na místo letěl vrtulník se zdravotníky, vyplývá z informací Národního dopravního informačního centra (NDIC). „Nehoda si bohužel vyžádala jedno smrtelné, jedno těžké a lehké zranění,“ uvedla policie na twitteru. Auta mohla podle NDIC místem nehody po jejím odstranění opět projet kolem 04:00.

Video
Video se připravuje ...

Na dálnici D11 na kraji Prahy došlo k dopravní nehodě tří kamionů. (24. květen 2021) Václav Burian

Fotogalerie
65 fotografií