Obrovské neštěstí se odehrálo v sobotu před devátou večer v centru Prahy. Skupinka lidí se na Palackého náměstí začala hádat, jeden z nich pak vytáhl nůž a pobodal tři mladíky!  „Tři lidé skončili s bodnými zraněními v péči záchranářů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové záchranáři ošetřili nakonec celkem čtyři mladíky ve věku 16 až 23 let, čtvrtý podle informací Blesku nebyl zraněn bezprostředně při útoku nožem - poranil si kotník. „Na místo vyjely dvě záchranářské posádky, lékař i inspektor. Jednoho ze zraněných jsme museli uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty. Zbývající tři byli při vědomi a utrpěli lehčí poranění, řekla Blesku.

„Jeden z aktérů se pokusil ujet tramvají, ale policisté ho vypátrali a zadrželi i s nožem, který měl u sebe,“ dodal Daněk. „Zadržení provedla prvosledová hlídka pohotovostní motorizované jednotky za použití donucovacích prostředků a hrozby namířenou střelnou zbraní. Zákrok se obešel bez zranění. Všichni aktéři incidentu jsou cizinci,“ uvedl mluvčí s tím, že motiv a průběh celého incidentu budou policisté zjišťovat. Dosud nikdo nebyl obviněn.

Video
Video se připravuje ...

Pachatel v tramvaji na Palackého náměstí pobodal několik lidí. (15. května 2021) CNC / David Malík

Fotogalerie
29 fotografií