Hustý černý dým, který byl vidět na kilometry daleko, i obrovské plameny se valily ze skladovací haly v pražských Modřanech. Ta začala hořet v pondělí před šestou ráno, na místo vyrazilo celkem pět jednotek dobrovolných a šest jednotek profesionálních hasičů. Požár se nejprve nedařilo dostat pod kontrolu.

Hasiči nasadili speciální řezací zařízení Cobra, chemici měřili koncentrace škodlivin v ovzduší. „Vydali doporučení pro obyvatele Braníka, Kamýka a Modřan, aby nevětrali. Měříme koncentrace škodlivin v ovzduší,“ dodal Kavka krátce před sedmou.

„Snažíme se dostat pod střešní krytinu. V hale hoří uskladněné zboží nejrůznějšího charakteru včetně oblečení a nábytku,“ uvedl mluvčí po půl osmé. Lokalizovat požár se podařilo až kolem půl desáté. „Požářiště bylo rozděleno na tři úseky. Chemici z laboratoře nezjistili překročené limity hygienických norem v obytné části Braníka a Modřan. Oblak kouře monitoruje vrtulník,“ uvedl mluvčí. Hasiči pak ještě několik hodin požár dohašovali, zásah trval celkem 13 hodin. Všechny jednotky z místa odjely před sedmou hodinou večer., ráno se ještě hasiči vrátili na místo a dohasili skrytá ohniska.

Škoda se podle webu hasičů vyšplhala na deset milionů korun. Příčina požáru zatím není známá, na místo se v úterý vrátí také vyšetřovatelé.

Omezení dopravy

Cestující museli počítat i s omezením - oblast byla uzavřená, po půl desáté se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh ve směru do centra. Omezení v tramvajové dopravě mezi zastávkami Dvorce a Levského trvalo zhruba sedm hodin, hadice byly nataženy přes tramvajový pás.

Video
Video se připravuje ...

Obří požár haly v Braníku 

Fotogalerie
73 fotografií