Na místo požáru v Černokostelecké ulici vyrazily čtyři jednotky pražských profesionálních i dobrovolných hasičů. „Nasazena je výšková technika a proud vody vnitřní částí budovy,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Kateřina Suchánská. Hasiči si s požárem celkem rychle poradili. I tak se ovšem událost neobešla bez újmy na zdraví.

„Naše zdravotnické operační středisko aktivovalo traumatologický plán. Na místě je v tuto chvíli kromě inspektora, lékařské posádky a pěti posádek záchranářů také speciální vůz Atego,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová.

„Do této chvíle prošlo našima rukama 14 osob. Z toho 3 nebylo nutné transportovat do zdravotnických zařízení, 1 žena podepsala negativní reverz a 10 osob jsme převezli do nemocnic. Dvě z nich byly ve vážném zdravotním stavu, jednoho z nich nyní záchranáři uvedli do umělého spánku a zajišťují dýchací cesty. 7 utrpělo středně závažná a 4 lehká poranění. Na místo byl vyslán také záchranářský vrtulník,“ dodala Poštová s tím, že co se povahy zranění týče, jde o popáleniny i nadýchání zplodin z kouře. Mluvčí rovněž sdělila, že mezi zraněnými je šest dětí ve věku od jednoho do šesti let.

Na místě zasahují také pražští policisté. „Komunikace je v místě uzavřena,“ uvedli skrz svůj twitterový účet.

Video
Video se připravuje ...

Velitel pohotovostní motorizované jednotky pražské policie popsal zásah u požáru v Černokostelecké ulici. Zranilo se při něm 14 osob. (11. duben 2021) Václav Burian

Video
Video se připravuje ...

V Černokostelecké ulici v Praze zasahovali hasiči u požáru bytu ve třetím bytě. Na místě jsou zranění. (11. duben 2021) Václav Burian

Fotogalerie
79 fotografií