Podle zveřejněného projektu budova dokončená v roce 1990 původně sloužila jako jesle a od roku 2013 je z třetiny využívaná jako mateřská škola, zbylé dvě třetiny jsou nevyužívané. Plánované byty budou určeny pro samostatné seniory, kteří nevyžadují každodenní péči ošetřovatelů. Součástí stavby budou i společenské prostory, zdravotní služby, klubovna, dílny, kaple nebo venkovní altánek.

Podle vypsané zakázky by se s přestavbou mělo začít letos v březnu a skončit květnu příštího roku. S daní vyjde stavba na asi 70,5 milionu korun, z toho téměř polovinu přispěje magistrát z tzv. fondu rozvoje dostupného bydlení, který město zřídilo v roce 2015 a jsou v něm zejména peníze z privatizace bytů. O dotaci pro Petrovice městští zastupitelé rozhodli v září, podpořili i další podobné projekty v Praze 11 a Praze 15.

Podle vyjádření vedení magistrátu chce město podporovat stavbu menších zařízení pro seniory s ohledem na demografický vývoj a stárnutí populace. Radní Milena Johnová (Praha Sobě) loni uvedla, že v metropoli chybí ubytování pro tisíce seniorů.

Fotogalerie
4 fotografie