Luxusní vila, navržená předním českým studiem Olgoj Chorchoj, byla zkolaudována už v roce 2018. Původně na pozemku stál menší rodinný dům, který svým stylem absolutně nezapadal mezi okolní zástavbu, proto byla schválena jeho demolice. Návrh studia více respektoval okolní zástavbu a nová vila tak lépe zapadá do konceptu této rezidenční čtvrti. Díky použití prvotřídních materiálů jako je třeba kámen z Jižní Ameriky, který byl použit na fasádu domu, získává vila netradiční vzhled s notnou dávkou luxusu.

Sladěné detaily

Vila má 3 nadzemní podlaží a jedno pod úrovní terénu. Všechny podlaží pak propojuje výtah. „V této vile bylo hodně dbáno na detaily, i proto je něco tak obyčejného jako výtah v podstatě designovým kouskem,“ říká realitní makléřka Eva Prašivková, která má dům ve své nabídce. Kromě výtahu jsou jednotlivá patra propojena i schodištěm, které zdobí atypicky řešené kamenné stínění.

Velkorysé prostory

V přízemí vily, která ma dohromady přes 1000 metrů čtverečných, dominuje prostorný obývací pokoj s jídelnou a velkoplošnými okny, které propojují interiér s prostornou zahradou. Dá se jimi procházet jak na terasu, tak na poměrně rozlehlý pozemek. Dále je v přízemí umístěna kuchyň, pokoj s příslušenstvím pro chůvu, pokoj pro hosty s vlastní terasou a další zázemí, jako je šatna, koupelna a prádelna.

Druhé nadzemní podlaží je koncipováno jako ložnicová část, konkrétně jsou  tu 3 luxusní ložnice. „Každá z nich má stejný standard. To znamená, že je u ní koupela, šatna i terasa,“ vysvětluje makléřka. Poslední podlaží je z jihu mírně ustoupené a nový nájemník si zde může zřídit třeba ateliér se samostatným vstupem. Další výhodou posledního patra je velkoryse řešené terasa s lodžií.

Parkování pro šest aut a sauna

Ani podzemní podlaží nestrácí nic z luxusu zbytku vily. V suterénu je místo hned na šest automobilů a jsou tu také prostory pro wellness se saunou a ochlazovacím bazénkem, místnost pro zahradníka, úložné prostory a technické zázemí. Celé wellnes je navíc pohodlně přístupné výtahem z obytné části.

Tato vila v pražské Bubenči od studia Olgoj Chorchoj se už po několikáté objevila v žebříčku nejdražších vil v České republice, kterou pravidelně připravuje časopis Forbes.

Fotogalerie
17 fotografií