Hlavní město v rámci výběrového řízení na post ředitele magistrátu oslovilo náborovou firmu Monster, přičemž Kubíček v ní má na starosti právě určitý předvýběr finálních kandidátů, z nichž pak bude vybírat magistrátní komise v čele s primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti), jejímiž členy budou pochopitelně zástupci koalice i opozice.

Nápad současné ředitelky

Podle serveru Novinky.cz nápad na oslovení náborové firmy nevzešel od politiků, nýbrž od dosavadní zastupující ředitelky Zdeny Javornické. „Měli jsme dvě neúspěšná výběrová řízení. Navrhovala jsem politikům, abychom se v rámci personálního předvýběru obrátili na agenturu, která se tímto zabývá. Politici nevěděli, o jakou agenturu se jedná,“ sdělila Javornická Novinkám.

S Kubíčkem měla konkrétně dobré zkušenosti, proto oslovila přímo jeho. „Nezjišťovala jsem si, kde je členem. Je mi to jedno. Vycházím z vlastních zkušenosti s touto společností. Je to naprosto nestranný profesionál,” doplnila Javornická.

Předešlí uchazeči na moc nestáli

Podle informací Novinek se teď do finále výběrového řízení mělo dostat pět lidí, přičemž některé z nich oslovil právě Kubíček. Ten se domnívá, že z předešlých výběrových řízení nevzešel nikdo příliš kvalitní, kdo by post ředitele magistrátu mohl zastávat.

Což je trošku pikantní tvrzení v tom smyslu, že jednou z aspirantek na tento post byla na přelomu 2019 a 2020 bývalá primátorka Adriana Krnáčová. Pro Blesk.cz svou kandidaturu zdůvodnila slovy, že „magistrát je pro mě srdeční záležitost.“ Podle informací Seznamu se pak ještě do předešlého výběrového řízení přihlásili další čtyři kandidáti. Komise z nich ale nevybrala ani jedno jméno.
Fotogalerie
1 fotografie