Žádost o svolání mimořádného jednání podepsalo všech 22 opozičních zastupitelů ze 45členného sboru. Odvolání starostky je v návrhu programu jednání zařazeno jako první bod jednání. Opoziční zastupitelé se starostku neúspěšně pokusili odvolat již na konci loňského roku.

Nevýhodné nákupy

Opozice si rovněž stěžuje na hospodaření radnice v době pandemie, způsob zadávání veřejných zakázek a nákup ochranných a dezinfekčních prostředků. Radnice podle nich nakupovala nevýhodně. Na program jednání je navržen také materiál týkající se fungování městské části nebo nakládání s majetkem.

Zastupitelé z řad opozice svým krokem reagovali na odmítnutí radniční koalice zařadit na program jednání minulý týden v pátek jimi navrhované materiály.

Zastupitelé loni v dubnu odvolali osm z devíti radních včetně starosty Petra Štěpánka (Praha 4 Sobě - Zelení a nezávislí), a novou starostkou zvolili Michalcovou. Koalice Pirátů a nezávislých, sdružení Praha 4 Sobě (Zelení a nezávislí) a Společně pro Prahu 4 (STAN, KDU-ČSL a nezávislí) poté přešla do opozice. Do čela radnice se postavily ANO, ODS a TOP 09 s jedním hlasem lidovců.