Krátce po incidentu začaly na povrch vyplouvat informace, že za pád muže pod metro může někdo další. „Byla tam dvojice, chlap a ženská, ti ho tam strčili,“ popsal jeden ze svědků pro server Novinky.cz.

Pro TV Nova však promluvila v pátek svědkyně, která popsala tragédii v metru následovně. „Do metra přišla parta mladých lidí, které doprovázel muž středního věku. Už, když přicházeli na nástupiště, tak se pošťuchovali, ale nebylo to podle mě úplně z legrace. Měla jsem z toho špatný pocit hned ze začátku, na nástupišti se potyčka ještě vyhrotila,” popsala v reportáži pro Televizní noviny. „Mladý kluk tomu staršímu dal hlavičku, šťouchnul ho hlavou do hlavy, a pak ho podle mě strčil ještě jednou, a v tu chvíli ten člověk spadl do kolejiště,” dodala svědkyně. 

Dva obvinění

Co pádu muže do kolejiště předcházelo ale jistě ví policie, která v tomto případě v pátek obvinila dvě osoby. Z čeho ale už odmítli policejní mluvčí sdělit, a to kvůli věku obviněných. Je tedy velmi pravděpodobné, že se jedná o mladistvé. „Řekla bych tak střední škola, ale těžko říct,” uvedla k věku obviněných svědkyně.

Policisté nyní prověřují záběry z kamer. „Pokud jste se stali svědky tohoto případu a máte informace, které by mohly přispět při vyšetřování, kontaktujte prosím linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský v pondělí.

Video
Video se připravuje ...

Pod koly metra na Andělu zemřel 23. ledna 2020 muž. Aktu.cz

Fotogalerie
6 fotografií