Jitka Dědinová pracovala ve školce v pražských Holešovicích jako pedagožka a zástupkyně ředitelky MŠ U Uranie a svoji práci milovala. Věnovala se jí naplno i přesto, že byla dlouhodobě nemocná.  „Dokázala velmi intenzivně pracovat v oblasti školství, byla to opravdu velká bojovnice, velká srdcařka,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Praha 7 ji minulý rok v listopadu předala ocenění za záslužnou činnost, Jitka se z něj ale dlouho těšit nemohla - 18. ledna zemřela. „Bylo mi ctí udělit paní zástupkyni Dědinové v listopadu ocenění. Měla z něj radost. Paní zástupkyně, děkujeme Vám," vyjádřil starosta městské části Jan Čižinský (Praha Sobě) na sociální síti úctu a poděkování. 

Jitka byla podle všeho velmi aktivní žena. Už na rodičovské dovolené zastupovala ředitelku, poté se stala statutární zástupkyní a měla na starosti detašované pracoviště na Ortenově náměstí. V MŠ U Uranie stála za řadou environmentálních, vzdělávacích a osvětových projektů. „Svým nadšením, pílí a energií výraznou měrou přispěla k nastavení spolupráce a posílení vztahů mezi vzdělávacími zařízeními, dětmi a rodiči, s přesahem do širší komunity dolních Holešovic,“ stojí na webu radnice. 

„Proboha, to ne. Tak skvělá bytost... Tohle fakt bolí,“ napsala na Facebook Milena a další lidé se k ní přidali. „To je mi opravdu velmi líto, upřímnou soustrast rodině,“ uvedla Barbora.