„Kousek odtud bydlím a často kolem chodím. Pozdě odpoledne se tam svítilo, tak jsem to zjistil,“ vysvětluje Tomáš Pavlů. Výhled do suterénu je krytý mléčným sklem, tudíž je prostor obvykle chráněný pozornosti. „Pokud je uvnitř rozsvíceno, je přes mléčné sklo trochu vidět,“ popisuje, jak vypátral jachty v suterénu úřadu.

Neměli klíče

O celé věci pak ve středu na zasedání zastupitelstva 18. prosince informoval. Radní o věci netušili a neměli dokonce ani klíče. „Když opoziční zastupitelé žádali o vstup do prostor, kde jsou tyto věci uskladněny, tak jim byl odepřen s tím, že klíče nejsou k nalezení,“ prozrazuje Pavlů. Podle mluvčího MČ Prahy 8 Martina Šalka se ale klíče ještě ten večer našly a druhý den bylo jasno, co se stalo.

Tajná garáž

Je to soukromá iniciativa zaměstnance úřadu, který si bez souhlasu kohokoliv v suterénu zřídil garáž. Bude to nekompromisně řešeno v rámci pracovněprávního vztahu,“ uvedl pro Blesk.cz starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS). O kolik a jaké dopravní prostředky se jedná, nechtěl mluvčí úřadu prozradit, ani jak dlouho zaměstnanec používal suterén jako soukromou garáž. Případ nebudou předávat ani Policii ČR k šetření.

Fotogalerie
12 fotografií