Nad současnou stanicí by měly vzniknout domy především s kancelářemi, které doplní obchodní prostory a služby. V současné době je u stanice a smyčky autobusů pouze několik stánků. Změn dozná i stanice metra Českomoravská, která byla zprovozněna v roce 1990, nicméně jejíž význam notně vzrostl s výstavbou Galerie Harfa a především O2 areny, kde se konají nejvýznamnější sportovní klání i řada kulturních akcí, jako například koncerty.

„Po dlouhé přípravě a jednáních dozorčí rada DPP dnes potvrdila rozhodnutí představenstva a schválila dokumentaci pro revitalizaci další stanice pražského metra. Pražané a návštěvníci metropole se tak snad již v roce 2024, kdy se v přilehlé aréně bude konat mistrovství světa v hokeji, dočkají další moderní, čisté a bezpečné stanice metra a jejího okolí,” sdělil na dotaz ČTK Hlubuček.

Investorem proměny okolí stanice bude společnost Crescon. „Naváže na četné nové dokončované nebo plánované projekty v okolí. Jsme přesvědčeni, že délce a náročnosti jednání odpovídá hodnota pro DPP i občany,” dodal Hlubuček.

Nad Holešovicemi visí nadále otazník

DPP již dříve oznámil záměr revitalizovat okolí stanice metra C Nádraží Holešovice. Nato zamýšlel se společností Karlín Group, která vlastní pozemky v okolí stanice, vytvořit takzvaný společný podnik. Projekt počítá s opravou severního vestibulu stanice metra a výstavbou administrativních a bytových domů v okolí. DPP má u stanice pozemky, které jsou podle zástupců města a podniku bez dohody s vlastníky okolních parcel nezastavitelné. Zda společný podnik vznikne, zatím nebylo definitivně rozhodnuto.

Fotogalerie
4 fotografie