Tísňová linka 112 zaevidovala hlášení o požáru ve Skloněné ulici v 16:46. Dvě děti nahlásily, že u nich doma hoří. „Operační důstojník informaci zpracoval a vyslal do pražských Vysočan jednotky z Holešovic, Satalic a centrální stanice,“ uvádí mluvčí pražských požárníků Martin Kavka. Na místo zároveň zamířili i policisté, záchranáři a veterinární služba, protože se v objektu nacházel také pes a dvě kočky.

„Operátorka tísňové linky zůstala na telefonu po celou dobu jízdy k zásahu, zjišťovala, kde se děti nacházejí a zda je prostor zakouřený,“ popisuje mluvčí. „Děti podle instrukcí objekt opustily před příjezdem první jednotky na místo.“

Po příjezdu hasiči zjistili, že se jednalo o požár hrnce, se kterým si rychle poradili. Škody nebyly napáchané žádné, nikomu se naštěstí nic nestalo – a to včetně zvířat. „Záchranná akce operátorky se podařila díky znalosti evropského čísla tísňového volání 112. Pražští hasiči v rámci preventivně výchovné činnosti vzdělávají žáky základních a studenty středních škol v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva,“ uzavírá Kavka.
Fotogalerie
4 fotografie