Podle našich informací celému incidentu přecházela vyostřená hádka. Pod magistrálou seděli dva rumunští bezdomovci a povídali si. Přišel k nim třetí stejné národnosti a začal se s nimi hádat, načež jednoho z nich pobodal. Oznámení o napadení obdrželi policisté o něco později a byli velmi rychle na místě.

„Po příjezdu hlídky na místo, která dostala popis pachatele, se vydala hledat na Masarykovo nádraží, kde podezřelého našli,“ prozradila mluvčí pražské policie Viola Siřišťová. Pochavlu dostala policejní hlídka i díky rychlé první pomoci.

Mordparta na místě

Mluvčí pražské záchranky Jana Poštová uvedla, že na místo přijeli doktoři, inspektor i záchranka: „Ve chvíli, kdy záchranáři přijížděli na místo, tak policisté perfektně prováděli první pomoc. Poté to převzali kolegové, kteří muže uvedli do umělého spánku, zahájili ventilaci a poté ho ošetřili a převezli na ARO vinohradské nemocnice. Bodná poranění muže jsou vážná,“ sdělila pro Blesk.cz.

Pod magistrálu se přijel podívat také šéf pražského policejního oddělení vražd Josef Mareš. Řeší se totiž, zda nechtěl zadržený svého krajana zavraždit: „V současné chvíli probíhají úkony trestního řízení a je podezřelý za pokus vraždy, za což mu hrozí až 18 let ve vězení,“ komentovala vyšetřování policejní mluvčí.

Fotogalerie
22 fotografií