Tahle bezohlednost vyjde řidiče midibusu linky 166, kterou pro Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy (ROPID) zajišťuje dopravce About Me, nejspíš pořádně draho. Ve čtvrtek kolem 10:00 už zřejmě nevydržel čekání v koloně v ulici Na Stráži v Praze 8 a rozhodl se to „střihnout“ v protisměru. Bezohledně přejel plnou čáru a s busem plným cestujících se vydal podél kolony. Míjel jedno auto za druhým a o pár desítek metrů dál se zařadil zpět. Měl obrovské štěstí, že proti němu zrovna nejelo žádné auto! 

Riskantním manévrem se teď zabývají pražští policisté. „Celou situaci prověřují a zjišťují, do jaké míry se řidič dopustil protiprávního jednání,“ uvedla policejení mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že policisté pátrají po svědcích, kteří nebezpečné předjíždění viděli. „Prosíme, aby se přihlásili na linku 158,“ dodala. 

Dopravce s policisty spolupracuje. „O incidentu nás informoval s tím, že řidiče postavil mimo službu, dokud nebude případ vyšetřen,“ řekl Blesk.cz mluvčí ROPID Filip Drápal.

Video
Video se připravuje ...

Autobus jel v ulici Na Stráži v protisměru Aktu.cz

Fotogalerie
5 fotografií