To totiž stojí na pozemku, který patří ministerstvu financí a společnosti PVA Expo ho pronajímá. „Bylo by dobré, kdyby se pan Hřib (primátor Prahy) zamyslel nad tím, proč je pražské výstaviště v takovém stavu, v jakém je, a proč nefunguje jako BVV Brno. Může se totiž samozřejmě stát, že pokud nám ty pozemky neprodá, budeme to (úřednickou čtvrť) řešit na tomto místě a potom to výstaviště skončí a bude to jeho odpovědnost,“ řekl Babiš Blesku. Praze tak hrozí ztráta významného komplexu, který hostí řadu populárních akcí, jako jsou Motosalon, Májales nebo koncerty světově úspěšných hudebníků!

Klacky pod nohy?

Pražského primátora Zdeňka Hřiba (38, Piráti) premiérův výrok zjevně zaskočil. „Pro realizaci takového záměru by byla nutná změna územního plánu, kterou musí v první řadě odsouhlasit hlavní město. Přijde mi trochu zvláštní, že se pan premiér nesnaží s Prahou spolupracovat, ale spíše nám hází klacky pod nohy,“ řekl primátor Hřib Blesku. Osud oblíbeného objektu je tak v rukou premiéra a pražského primátora, kteří se nemohou na řešení zatím dohodnout.

Blesk Víte, že...

Podle veřejného registru smluv je hodnota nájemní smlouvy, na základě které si PVA Expo pronajímá výstaviště, 7 216 922 korun. Tato smlouva podle registru skončí 31. března 2020.

Zrekonstruují Výstaviště

Primátor Hřib připomněl i to, že Praha finalizuje obnovu a rekonstrukci Průmyslového paláce, který je součástí Výstaviště Holešovice. „V obou křídlech a střední hale vznikne multifunkční prostor nejen pro veletrhy, ale i další společenské akce,“ řekl.

Fotogalerie
8 fotografií