Zpěvačka Billie Eilish je modlou zejména dnešních teenagerek. Když se její vůbec první koncert u nás plánoval, dějištěm mělo být Forum Karlín. Po lístcích se ale za pár minut doslova zaprášilo, a tak se vystoupení stěhovalo do největší české haly. Nakonec přišlo 16 tisíc lidí.

„Fanoušky v Praze byla Billie nadšená a svěřila se nám, že včerejší koncert považuje za jeden z nejlepších vůbec. S jejím týmem byla radost spolupracovat, po celý den panovala dobrá nálada a všechno šlo hladce,“ sdělila Blesku za pořadatele Kristýna Koreis. Podle ní se také symbolicky právě v den konání pražského koncertu Billie Eilish stala první hudebnicí narozenou v novém tisíciletí, která dobyla vrchol americké hitparády. „Moc nás těší, že jsme mohli být u toho,“ dodala Koreis.

Posílená MHD

Pražská hromadná doprava dle tiskového mluvčího dopravního podniku Daniela Šabíka žádné dramatické komplikace nezaznamenala. Pořadatel nahlásil konec akce ve 23:00 hodin. „Po dohodě s pořadatelem koncertu jsme posílili provoz metra z Českomoravské směr Zličín v čase od 23:05 do 23:25. Běžný interval 10 minut jsme zkrátili na pět minut vložením dvou záložních souprav. Vše proběhlo dle očekávání, žádné komplikace v dopravě se neobjevily,“ okomentoval pro Blesk.cz situaci Daniel Šabík.

Pražská záchranka v souvislosti s konáním této akce žádné zásadní zdravotní komplikace neregistrovala. „Pouze evidujeme bolest břicha u mladé slečny v Harfě, která sdělila, že kvůli bolesti na koncert nedojde,“ uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová.

Fotogalerie
35 fotografií