Od března Prahu křižuje preventivní tramvaj, která také chodce upozorňuje, že se musejí před vstupem do kolejí rozhlédnout a před tramvají nemají přednost ani na přechodu. Nedání přednosti tramvaji je podle Dopravního podniku jednou z nejčastějších příčin nehod s chodci. Lidé také riskují, když přecházejí příliš blízko před tramvají nebo když si kvůli sluchátkům tramvaje nevšimnou.

Video
Video se připravuje ...

Brzdná dráha tramvaje je delší, než se může zdát. I z takových důvodů dochází k nehodám, které končí smrtí, nebo velmi vážným zraněním. Proto hlavní město přikročilo k nové osvětové kampani – Neskákej mi pod kola! David Zima

Úmrtí po sražení tramvají v loňském roce v Praze rapidně přibylo. Zatímco v roce 2017 zemřeli pod tramvajemi tři lidé, loni jich bylo osm. Celkem se v loňském roce na území hlavního města událo 104 nehod chodců s tramvají.

Na řadě jsou siluety jako z místa činu

Na žluté obrysy lidských těl s názvem bezpečnostního projektu mohou lidé narazit na Karlově a Palackého náměstí, Palmovce, Národní třídě, zastávkách I. P. Pavlova, Staroměstská, Malostranská, Flora, Želivského, Hradčanská, Masarykovo nádraží, Dvorce a Anděl. Svou vizualizací nápadně připomínají policií vyznačená místa činu, kde došlo k nějakému mordu.

Fotogalerie
6 fotografií