Takřka neuvěřitelný pohled se v úterý před polednem naskytl řidičům, kteří se vydali z Prahy po dálnici D1. Zhruba na 7. kilometru u Čestlic totiž hned za svodidla někdo postavil dopravní prostředek, který na silnici, natož na pole, rozhodně nepatří – tramvaj. Všímaví řidiči hned kontaktovali dálniční oddělení v Mirošovicích. „V 11:05 jsme od dálničního oddělení přijali oznámení o tom, že se u dálnice nachází tramvaj. Hlídka vyrazila na místo celou věc prověřit,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Monika Schindlová. 

Tramvaj typu T6A3 s číslem 8603 původně patřila pražskému dopravnímu podniku (DPP). Vůz byl uveden do provozu 6. listopadu 1995 a parkoval ve vozovně Motol. Odstaven byl 24. listopadu 2017 a definitivně vyřazen z evidence teprve v pondělí 13. května. 

Takto tramvaj s číslem 8603 13. května nakládali.
Autor: O. Parkos, Pražské tramvaje

„Tato tramvaj byla vyřazena z provozu a předána do likvidace. V rámci obálkové metody si ji odkoupil zájemce, který podal nejvyšší nabídku,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková. Novopečeného majitele tramvaje, jenž si vůz odvezl 13. května z opravny tramvají v areálu Ústředních dílen Dopravního podniku, i majitele pozemku nyní policisté shánějí. „Údajně by měla sloužit jako reklamní poutač,“ řekl Blesk.cz Petr Špitálský z webu Pražské tramvaje.

Video
Video se připravuje ...

Za svodidla na D1 u Čestlic někdo zaparkoval tramvaj. Aktu.cz


Fotogalerie
10 fotografií