Ke srážce došlo v úterý před čtvrtou hodinou odpoledne. Osobní vlak číslo 9512 srazil u odbočky Skály poblíž Černého Mostu ženu, jenž se pohybovala v kolejišti. Provoz na trati mezi Vysočany a Horními Počernicemi/Satalicemi byl zastaven, lidé museli využít náhradní dopravu - metro či autobusy, v nichž se po dobu výluky uznávaly drážní doklady. 

„Na místo události jsme vysílali záchranou i lékařskou posádku společně s inspektorem provozu,” uvedla Blesk.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová. „Bohužel žena ve věku kolem 30 let utrpěla zranění neslučitelná se životem. Na místě je proto vystřídal koroner.” Hasiči podle mluvčího Martina Kavky z vlakové soupravy evakuovali zhruba 120 osob.
Video
Video se připravuje ...

V Praze na Černém Mostě srazil vlak ženu, která se pohybovala v prostoru kolejí. Žena svým zraněním podlehla. Aktu.cz

Policejní mluvčí Tomáš Hulan doplnil, že se v momentu nehody pohybovaly na kolejišti dvě ženy. Jedna z nich stihla uskočit, druhá bohužel nikoliv. U přeživší policisté naměřili vysoké dávky alkoholu v krvi. „Bude otázka, jak dalece ta nepřeživší mohla být pod vlivem alkoholu či nikoliv a jak to mohlo v události sehrát hlavní roli,” uvedl.

Fotogalerie
4 fotografie