Pop-up na Václavském náměstí je už dle názvu dočasný projekt a chtěli jsme si na něm vyzkoušet koncept menšího prostoru v centru města. Reakce zákazníků pro nás byly velmi důležité a na jejich základě jsme upravovali podobu a služby v IKEA Point i v průběhu fungování,“ uvedl lídr projektu Peter Tichý. Studiem podle firmy prošlo kolem tisíce návštěvníků.

Švédský řetězec v Česku provozuje čtyři obchodní domy. IKEA v ČR zvýšila ve finančním roce 2017/2018 tržby o 3,5 procenta na deset miliard korun. Zisk dosáhl 885 milionů korun. Vývoj tržeb odráží vyšší návštěvnost obchodů i příznivou ekonomickou situaci.

Firma je největším maloobchodním prodejcem nábytku na světě. V Česku patří mezi největší prodejce nábytku ještě firmy Kika, Jysk, Asko-Nábytek, Sconto a Möbelix CZ. Podle odhadu Asociace českých nábytkářů tržby z prodeje nábytku za celý loňský rok činily zhruba 35,8 miliardy korun.

Video
Video se připravuje ...

Na Václavském náměstí vznikl nový obchod zaměřený na nábytek, tzv. Ikea Point. Lidé si v něm budou moci vybrat nábytek, který jim firma nechá dovézt domů. David Zima

 

Fotogalerie
16 fotografií