S tou nejtěžší formou omrzlin nohou přišel po svých do pobočky Naděje v Praze nedaleko hlavního nádraží muž. Zřejmě ho trápilo, že obě končetiny už ani necítí. „Po zjištění, v jakém stavu jeho nohy jsou, jsme okamžitě volali zdravotnickou záchrannou službu, která ho odvezla,“ uvedli na Facebooku neziskové organizace, která poskytuje pomoc lidem v nouzi.

„Pro nás zůstává pán anonymním vzhledem k potřebě rychlého řešení a také k tomu, že se nám už nepodařilo zjistit jeho další osud. Myslíme si však, že vzhledem ke stavu omrzlin byla nutná amputace,“ dodali pracovníci z Naděje.

Darujte nohy v teple!

V souvislosti s tímto otřesným případem na sociálních sítích se také zmínili o projektu s názvem Darujte nohy v teple, který zastřešují a do kterého se může zapojit každý, a to zasláním příspěvku ve výši 90 Kč na šest párů ponožek, 198 Kč na pravou nebo levou botu, 396 Kč na jeden pár bot, nebo 426 Kč na „kompletní nohy v teple“.

Naděje v Praze pomáhá lidem bez domova, aby mohli žít důstojnější a bezpečnější život, a přispívá ke zlepšení či řešení jejich nepříznivé situace lidským přijetím, materiální pomocí, odbornou radou, zdravotní péčí a ubytováním. V Praze působí již od roku 1991. V roce 2017 každý den podpořili 529 lidí bez domova. Denně ubytovali 186 osob a ošetřili 19 osob v ordinacích.

Pozor, uvnitř galerie jsou drastické záběry: 

Fotogalerie
8 fotografií